Ελάχιστος χρόνος αποκατάστασης - σύγχρονες & αξιόπιστες τεχνικές

Είμαι άρρωστη/ος! Να γυμναστώ;

Πολλοί ασθενείς μας, εκφράζουν την απορία, για το αν μπορούν να γυμναστούν όταν είναι άρρωστοι. Αν αναρωτιέσαι και εσύ, διάβασε το παρακάτω άρθρο.

Ο  Δρ. Neil Schachter  ιατρικός διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος του Mount Sinai Medical Center, στη Νέα Υόρκη προτείνει τον «κανόνα του λαιμού», δηλαδή:

  1. Αν τα συμπτώματα σου παρουσιάζονται από τον λαιμό και πάνω, συνδέονται με το κοινό κρυολόγημα (πονόλαιμος, ρινική συμφόρηση, φτέρνισμα), δεν συνδέονται με δυσκολία στην αναπνοή και είναι ήπια, τότε μπορείς να ασκηθείς με μέτρια ή χαμηλή ένταση. Ενυδατώσου και μην ξεπερνάς τα όριά σου. Όταν αισθανθείς καλύτερα αύξησε σταδιακά την ένταση.
  2. Αν, όμως, τα συμπτώματα σου είναι από τον λαιμό και κάτω (έντονος βήχας, πόνοι στο σώμα και τις αρθρώσεις, πυρετός, γαστρεντερικές ενοχλήσεις, γενικευμένη κόπωση), το καλύτερο είναι να ξεκουραστείς και να κάνεις ένα διάλλειμα από την καθημερινότητα καθώς το σώμα σου το χρειάζεται.

Σε κάθε περίπτωση άκου το σώμα σου και βοήθησέ το στην σκληρή εργασία του να ξεπεράσει την ασθένεια. Να αθλήσε πάντοτε με ασφάλεια, χωρίς κινδύνους τραυματισμού και επιβάρυνσης της ανάρρωσης.

Και επειδή «Κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν» όπως είπε και ο Ιπποκράτης, η άσκηση με μέτρο βοηθά να παραμείνουμε υγιής. Κατά τον  Δρ. Neil Schachter «Τριάντα λεπτά συστηματικής άσκησης, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, ενισχύουν την ανοσία. Ωστόσο, οι ενενηντάλεπτες προπονήσεις αυξημένης έντασης, τις οποίες πραγματοποιούν οι αθλητές υψηλού επιπέδου, είναι πιθανό να εξαντλήσουν τον οργανισμό ενός ερασιτέχνη αθλούμενου, χαλαρώνοντας τελικά τις άμυνές του». Ένταξε την άσκηση στη ζωή σου και μείνε υγιής!

Πριν την άσκηση συμβουλέψου εξατομικευμένα έναν πάροχο υγείας.

Για περισσότερες συμβουλές, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Osteoanaplasis, όπου θα λάβετε οδηγίες από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητα σας.

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό

Σας ενδιαφέρουν...

«Κουβάλα» την γνώση, με τον σωστό τρόπο!

Η σχολική τσάντα είναι ένα αναπόσπαστο αξεσουάρ για κάθε μαθητή. Πέρα από τον απλό ρόλο της μεταφοράς σχολικών ειδών, η σωστή επιλογή της τσάντας άλλα και η σωστή μεταφορά της προάγει την υγεία και την ευεξία του μαθητή.

Surf, χωρίς τραυματισμούς!

Τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι ερασιτέχνες surfers πρέπει να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις για την αποφυγή τραυματισμών. Δεν αρκεί το τέλειο κύμα!

Μετάβαση στο περιεχόμενο