Ελάχιστος χρόνος αποκατάστασης - σύγχρονες & αξιόπιστες τεχνικές

Snowboarder’s ankle

To Snowboarder’s ankle είναι το κάταγμα της πλάγιας απόφυσης του οστού του αστραγάλου. Τι γνωρίζεις για αυτό;

• Μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνια αρθρίτιδα εάν δεν διαγνωστεί και δεν αντιμετωπιστεί σωστά.
• Είναι 15 φορές πιο συχνό στους snowboarders σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο τραυματισμό στον αστράγαλο.
• Τα κατάγματα Snowboarder’s ankle απαιτούν σημαντική ποσότητα δύναμης και ως εκ τούτου είναι πιο συχνά σε μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου snowboarders, λόγω υψηλότερων ταχύτητων.
• Μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια προσγείωσης από εναέριο ελιγμό ή άλμα, ειδικά όταν η προσγείωση έχει γίνει με υπερβολική περιστροφή.
• Συχνά παραβλέπεται και διαγιγνώσκεται λανθασμένα ως σοβαρό διάστρεμμα αστραγάλου.

Συμβουλές να το αποφύγεις:
• Η σωστή εκπαίδευση στις τεχνικές snowboard βοηθούν στην αποφυγή των κακών προσγειώσεων που συχνά προκαλούν τον αστράγαλο του snowboarder.
• Η επίγνωση του εδάφους και της ταχύτητας είναι σημαντική, καθώς και η υπέρβαση των ορίων σου.
• Ο εξοπλισμός σου πρέπει να είναι κατάλληλος και οι μπότες και τα δεσίματα πρέπει να εφαρμόζουν άριστα για την αποφυγή τραυματισμών.
• Η ενσωμάτωση ορισμένων ασκήσεων με χρήση σανίδων για αύξηση της ισορροπίας και της ιδιοδεκτικότητας καθώς και ειδικής ενδυνάμωσης των περονιαίων μυών, των οποίων οι τένοντες διασχίζουν το εξωτερικό του αστραγάλου και παρέχουν πρόσθετη σταθερότητα, μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη.
• Σε σπάνιες περιπτώσεις, μια ειδική εσωτερική σόλα ή ακόμα και ένα στήριγμα αστραγάλου, εάν υπάρχει ευαισθησία σε τραυματισμό, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.
• Το Kinesiology Taping από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή πριν την άσκηση βοηθά στην πρόληψη των καταγμάτων Snowboarder’s ankle.

Εάν έχετε επίμονο πόνο, οίδημα, μώλωπα στον αστράγαλό σας, ή/και δυσκολία στο περπάτημα για 7 ημέρες ή περισσότερες μετά από έναν τραυματισμό, επικοινωνήστε με ένα ειδικό!

Για ερωτήσεις ή διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Osteoanaplasis, όπου θα λάβετε οδηγίες από εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητα σας.

Μοιραστείτε το άρθρο αυτό

Σας ενδιαφέρουν...

«Κουβάλα» την γνώση, με τον σωστό τρόπο!

Η σχολική τσάντα είναι ένα αναπόσπαστο αξεσουάρ για κάθε μαθητή. Πέρα από τον απλό ρόλο της μεταφοράς σχολικών ειδών, η σωστή επιλογή της τσάντας άλλα και η σωστή μεταφορά της προάγει την υγεία και την ευεξία του μαθητή.

Surf, χωρίς τραυματισμούς!

Τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι ερασιτέχνες surfers πρέπει να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις για την αποφυγή τραυματισμών. Δεν αρκεί το τέλειο κύμα!

Ώρα να κοιμόσαστε σωστά!

Αισθάνεστε διαρκώς εξαντλημένο και νιώθετε πιάσιμο στους μύες, όταν ξυπνάτε; Όλα αυτά μπορεί να οφείλονται στην κακή στάση σώματος κατά τον ύπνο!

Μετάβαση στο περιεχόμενο